Overslaan naar content

MEDEWERKERS AAN HET WOORD

Michelle Ziemba, Manager Compliance bij Hezelburcht

"Er zijn zoveel regelingen dat je nooit bent uitgeleerd!"Michelle Ziemba Manager Compliance in Nijmegen

Michelle Ziemba

Kun je toelichten wat de afdeling Compliance bij Hezelburcht precies doet? “De Compliance Officers en Senior Compliance Officers ondersteunen de consultants en klanten bij het indienen van aanvragen, controleren van stukken, begrotingen en nog veel meer. Eigenlijk alle documenten die je nodig hebt bij een subsidieaanvraag. Ondersteunen doen we dus van aanvraag tot eindrapportage en alles wat daar tussenin zit, soms zelfs ook bij een bezwaarproces. Daarnaast werken alle Compliance Officers zelfstandig aan compliance afspraken. De één werkt veel aan WBSO-aanvragen en de ander is bijvoorbeeld meer gefocust op Europese aanvragen."

Heeft iedere Compliance Officer dan ook zijn eigen focus? "Je kunt jezelf als Compliance Officer absoluut ontwikkelen als specialist op een bepaald vlak. Omdat er zo veel verschillende regelingen zijn is die ruimte er ook zeker. Je hebt de hoofdregelingen waar je standaard aan meewerkt en die ook ieder jaar of meerdere keren per jaar terugkomt, maar daaromheen kun je jezelf focussen op het vlak dat je interessant vindt.”

Je bent onlangs doorgegroeid van Compliance Officer naar Manager Compliance, hoe is dat gegaan? "Ik ben in februari 2019 begonnen als Compliance Officer en sinds juli 2022 ben ik doorgegroeid naar Manager Compliance. Toen die functie vrij kwam heb ik zelf actie ondernomen door aan te kaarten dat ik de functie als manager ambieer. Na een aantal fijne gesprekken kreeg ik te horen dat ik aan de slag mocht gaan als Manager Compliance. Ik ben blij dat ik het vertrouwen heb gekregen!”

Wat vind je zo leuk aan je werk als Manager Compliance bij Hezelburcht? “De afdeling compliance werkt veel ad-hoc, daardoor blijft het constant uitdagend. Je kunt een mooie planning maken, maar 9 van de 10 keer lukt het niet om die ook echt te volgen. Daarnaast heb je veel contact met mensen, zowel met collega’s als klanten. Zo nu en dan kom je ook bij klanten over de vloer. De ene keer sta je dan in een lab en de andere keer kom je thuis met een pakje crackers vanuit het kantoor van Bolletje. Die afwisseling maakt het erg leuk. Dat geldt ook voor de regelingen waarmee je werkt: het zijn er zoveel dat je nooit bent uitgeleerd. Ik heb ook nog lang niet alle regelingen gehad. Als manager heb ik nu een aansturende functie gekregen waarbij ik mijn team begeleid en opleid om het beste uit zichzelf te halen wat weer ten goede komt van het bedrijf.”

Welke eigenschappen moet een goede Compliance Officer volgens jou hebben? "Je moet jezelf niet teveel willen vastbijten in vastigheid of een strakke planning. Het is belangrijk dat je flexibel bent, tegen een beetje chaos kan en snel kan schakelen als dat nodig is. Als Compliance Officer moet je over een helikopterview beschikken zodat je weet wat eraan zit te komen: deze week, komende maand en zelfs verder vooruit. Ook is het belangrijk dat je niet zomaar over je heen laat lopen en een beetje mondig bent om duidelijke deadlines te bewaken bij collega's en klanten. Maar daarnaast houden wij allemaal van een grapje in tijden van stress!"

Je hebt twee jonge kinderen, hoe ervaar je de werk-privé balans? "Heel goed! De flexibiliteit is er om thuis te werken wanneer dat uitkomt, wat het plannen soms net wat makkelijker maakt. Mijn kinderen weten ondertussen ook precies hoe het werkt met thuiswerken en veel collega’s kennen mijn kinderen ondertussen van de Teams-meetings!”

Compliance

Het Compliance team binnen Hezelburcht ondersteunt dagelijks collega's en klanten om ervoor te zorgen dat subsidieaanvragen voldoen aan alle eisen. Meer weten over het Compliance team?

Compliance

Meer verhalen van collega's

"Er zijn regelmatig interessante discussies en gesprekken op de werkvloer. Zo leer je veel van elkaar."

"Laatst heb ik gewerkt aan een project waarbij de Koning kwam kijken. Mooier wordt het niet!" 

"Als consultant ben ik alsnog betrokken bij de chemie en alle ontwikkelingen binnen het vakgebied."

“Weinig mensen kunnen zeggen dat ze werken aan projecten die klimaatverandering aanpakken. Ik ben er daar wel één van!”