Skip to content

Bastiaan over het werken bij Hezelburcht

"Laatst heb ik gewerkt aan een project waarbij de Koning kwam kijken. Mooier wordt het niet!" 

Bastiaan van Houten Senior Consultant High Tech & Sustainability in Eindhoven

Bastiaan van Houten

Waaruit haal je het meeste plezier in je werk bij Hezelburcht? Het leukste vind ik dat je betrokken bent bij de grootste innovaties van gave bedrijven. Meekijken in de cleanroom en R&D-afdeling, juist daar waar het belangrijkste stukje van de technologie zich afspeelt, dat vind ik super interessant om te zien. Omdat ik zelf technische bedrijfskunde heb gestudeerd vind ik het leuk om economische waarde toe te voegen aan technische innovaties.”

Je bent eerder doorgegroeid van Consultant naar Senior Consultant, waar liggen je ambities op dit moment? “Binnen Hezelburcht kun je zelf de kansen opzoeken. Je krijgt veel ruimte om je te ontplooien in vakgebieden waarin jij interesse hebt of kansen ziet. Voor mij persoonlijk ligt nu de focus op een rol als begeleider, iemand die junioren verder kan helpen in hun werk. Dat vind ik erg leuk om te doen en daar ligt ook de komende periode mijn drijfveer.”

Welke woorden kenmerken de functie van Consultant volgens jou? “Je moet assertief, analytisch en sociaal zijn en daarnaast moet je een teamplayer zijn.”

Hoe zou jij de bedrijfsstructuur van Hezelburcht omschrijven? “Hezelburcht is een hele platte organisatie met relatief weinig lagen. De communicatie bestaat daarom ook uit korte lijntjes. Je werkt samen aan projecten en kunt altijd bij iedereen binnenlopen. Je bent de kennishouder van jouw eigen projecten, maar iedereen helpt je mee.”

 Welk project waaraan je hebt gewerkt is je het meest bijgebleven? Dat zijn er heel veel! Maar een voorbeeld is een project in Kootwijkerbroek waar de Koning laatst nog langs is geweest. Het gaat om een zonnepark waar sinds kort teelt onder de zonnepanelen plaatsvindt. Een innovatief project dat op meerdere plekken uitgerold kan worden en waar zelfs de koning naar komt kijken. Mooier dan dat wordt het niet!”

High Tech

Team High Tech werkt dagelijks aan de meest toonaangevende innovaties met de nieuwste technieken en materialen. Meer weten over Team High Tech?

Team High Tech

Sustainability

Team Sustainability werkt dagelijks aan projecten die bijdragen aan een schonere en duurzamere wereld. Meer weten over Team Sustainability?

Team Sustainability

Meer verhalen van collega's

"Als consultant ben ik alsnog betrokken bij de chemie en alle ontwikkelingen binnen het vakgebied."

"Je ziet altijd nieuwe dingen: want alles wat nieuw is kom je in deze wereld tegen!" 

"Je wordt goed opgeleid en krijgt alle hulp die nodig is om de subsidiewereld te leren kennen." 

"Je werkt voor een brede range aan klanten, van de kleine mkb'er tot de grote corporates."