Skip to content

Inke over het werken bij Hezelburcht

"Als consultant ben ik alsnog betrokken bij de chemie en alle ontwikkelingen binnen het vakgebied."

Inke Looman Consultant Chemie in Nijmegen

Inke Looman

Kun je kort uitleggen wat je precies doet als Consultant Chemie? “Wat ik voornamelijk doe is het ondersteunen van zowel kleine bedrijven tot aan multinationals met subsidieaanvragen. Van het schrijven van subsidieaanvragen en bestaande subsidieaanvragen reviewen tot aan het creëren van een overzicht van subsidiekansen die passen bij het bedrijf. Als consultant heb ik altijd een breed scala aan projecten lopen. Omdat er zo veel verschillende regelingen zijn met allemaal verschillende deadlines en vereisten is iedere subsidieaanvraag weer anders. Dat maakt het werk voor mij zo leuk: geen één dag is hetzelfde.” 

Hoe ervaar je de werksfeer binnen Hezelburcht? “Er hangt een hele open, low-key sfeer binnen het bedrijf. Iedereen staat open voor een gezellig praatje. Ook als het op werk aankomt kun je bij iedereen terecht voor vragen. Wat ik ook fijn vind is dat er goed geëvalueerd wordt en successen worden gevierd. Als er een subsidie van een klant is toegekend wordt dit intern gecommuniceerd en af en toe zelfs gevierd met een lekker stuk taart in de kantine. Ook wanneer het een keer niet is gelukt wordt dit geëvalueerd en wordt ervan geleerd, op een positieve manier."

Dit is je eerste baan na je studie, hoe ervaar je deze functie als startersfunctie? “Er was een kleine drempel om te beginnen, maar dat komt omdat ik nog vrijwel niks van subsidies wist. Je gaat iets heel nieuws aan waarbij je van te voren misschien niet helemaal weet wat je kunt verwachten. Dat geldt trouwens voor bijna iedereen die hier komt werken, niet alleen voor starters. Maar ik ervaar het als super leuk! Ik wist vanaf het begin al dat ik met mijn chemie-achtergrond niet het lab in wilde. Dit is gewoon een hele mooie stap om alsnog betrokken te zijn bij de chemie en alle ontwikkelingen die er gaande zijn binnen het vakgebied.”

Wat zou je willen zeggen tegen iemand die twijfelt om te solliciteren voor een functie als Consultant bij Hezelburcht? “Laat je absoluut niet afschrikken door het feit dat je nog niet zoveel of niks van subsidies weet. Dit geldt namelijk voor vrijwel iedereen: er is nou eenmaal geen studie voor. Passie voor het vakgebied waarvoor je gaat werken is de belangrijkste basis voor het worden van een goede consultant. Er wordt bij Hezelburcht voor gezorgd dat je de juiste begeleiding krijgt om je wegwijs te maken binnen het subsidielandschap. Het is niet zo dat je aan de hand meegenomen wordt, maar je wordt heel erg vrijgelaten. Vrijgelaten in de zin van welke kant wil je op, wat vind je het leukst om te doen? Daardoor kun je je eigen pad uitstippelen, met verschillende vakgebieden meekijken en verschillende subsidies aanvragen. Die inspraak is heel erg fijn!”Chemie

Team Chemie werkt dagelijks aan de meest innovatieve en duurzame projecten met betrekking tot (grond)stoffen, chemische producten en productieprocessen. Meer weten over Team Chemie?

Team Chemie

Meer verhalen van collega's

"Er zijn regelmatig interessante discussies en gesprekken op de werkvloer. Zo leer je veel van elkaar."

"Laatst heb ik gewerkt aan een project waarbij de Koning kwam kijken. Mooier wordt het niet!" 

"Je wordt goed opgeleid en krijgt alle hulp die nodig is om de subsidiewereld te leren kennen."

"Je ziet altijd nieuwe dingen: want alles wat nieuw is kom je in deze wereld tegen!"