Overslaan naar content

Aumar over het werken bij Hezelburcht

“Ik denk dat er maar weinig mensen kunnen zeggen dat ze meewerken aan projecten waarbij klimaatverandering wordt aangepakt. Ik ben er daar wel één van!”

Aumar Mustafa Consultant Europese Subsidies in Den Haag

Aumar Mustafa

Wat vind je het leukste aan je werk als Consultant bij Hezelburcht? Het feit dat het subsidielandschap zo uitgebreid is, met zo veel verschillende subsidieregelingen, maakt het werk erg afwisselend. Er is ook veel vrijheid om je te verdiepen in verschillende regelingen als je dat wilt. Nu ben ik bijvoorbeeld bezig met het in kaart brengen van subsidiemogelijkheden in Engeland. Volgende maand ga ik namelijk met een collega naar een event in het Verenigd Koninkrijk, waar ook veel Engelse bedrijven aanwezig zullen zijn. Door wat onderzoek te doen naar mogelijkheden voor hen op nationaal niveau kunnen we wellicht ook op dat vlak gaan ondersteunen. Het is tof om op korte termijn zoveel kennis op te kunnen doen en daarmee bij te dragen aan de langetermijnvisie van de organisatie. Naast de gepassioneerde mensen maakt deze gespecialiseerde kennis Hezelburcht ook zo sterk.”

Welk project waaraan je hebt meegewerkt is je het meest bijgebleven en waarom? "Als Consultant EU werk ik voornamelijk voor de wat grotere projecten met grotere en langlopende subsidietrajecten. Een mooi voorbeeld hiervan is een Innovation Fund, een grote Europese subsidieaanvraag. Dit was voor een bedrijf in de Olie en Energie sector met een duurzaamheidsproject. Het werken voor zo’n bedrijf is voor mij een echte eyeopener geweest. Je hoort veel over klimaatverandering en de opwarming van de aarde in het nieuws, maar om dat van dichtbij mee te krijgen is toch anders. Ik denk dat er maar weinig mensen kunnen zeggen dat ze echt meewerken aan projecten waarbij klimaatverandering wordt aangepakt. Ik ben er daar wel één van!”

Hoe is de sfeer op de werkvloer? "Iedereen is heel open, dat is wat ik ook zo leuk vind aan Hezelburcht. Je kunt met iedereen, ook met je leidinggevende, overal over praten en alles aankaarten. Dat gevoel had ik ook gelijk vanaf de eerste dag. Omdat ik zelf geen native Nederlands spreek maar Engels spreek, heb ik bijvoorbeeld aangekaart dat ik graag Nederlandse les zou willen. Samen met een collega volg ik nu wekelijks Nederlandse les.”

Team Europa

Het expertiseteam EU werkt dagelijks aan projecten die bijdragen aan de verduurzaming en economische groei van Europa. Meer weten over team EU?

Team Europa

Meer verhalen van collega's

"Laatst heb ik gewerkt aan een project waarbij de Koning kwam kijken. Mooier wordt het niet!"

"Als consultant ben ik alsnog betrokken bij de chemie en alle ontwikkelingen binnen het vakgebied."

"Je wordt goed opgeleid en krijgt alle hulp die nodig is om de subsidiewereld te leren kennen." 

"Je ziet altijd nieuwe dingen: want alles wat nieuw is kom je in deze wereld tegen!"