Skip to content

Hielke over het werken bij Hezelburcht

"Je werkt voor een brede range aan klanten, van de kleine mkb'er tot de grote corporates. Die afwisseling maakt het zo interessant.

Hielke Klomp Consultant Sustainability in Amsterdam

Hielke Klomp

Hoe heb je jouw onboarding bij Hezelburcht ervaren? Tijdens mijn inwerkperiode heb ik twee verschillende coaches gehad. Het was leerzaam om met twee verschillende ervaren collega’s mee te kijken en de verschillen in aanpak te zien. Iedere twee weken had ik met mijn coach en momentje om het een en ander te bespreken. Hoe bevalt het? Waar wil ik meer van weten? Wat zou ik graag anders zien? Allemaal vragen die aan bod kwamen, de ene keer tijdens een rondje wandelen en de andere keer tijdens het drinken van een kop koffie. In de eerste periode heb ik met verschillende projecten meegewerkt, niet alleen duurzaamheidsprojecten waar mijn focus ligt, maar ook ICT-projecten en projecten binnen de Life Sciences & Health sector. Dit heeft mij enorm geholpen om erachter te komen wat voor soort projecten mijn voorkeur hebben. De vrijheid is er ook om deze op te pakken, dat is erg fijn!”

Hoe ziet een gemiddelde werkdag van jou eruit? "Dat hangt heel erg af van het aantal projecten dat loopt. Momenteel werk ik aan veel verschillende projecten en is iedere dag anders. Een groter project waar ik nu aan werk is een internationaal investeringsproject waarvoor er een DHI-subsidie aangevraagd wordt. Dan ben ik bijvoorbeeld in de ochtend bezig met het schrijven van een aanvraag maar ook een stuk klantcontact komt daarbij kijken. Veder werk ik mee met verschillende EIA- en MIA-aanvragen, dat zijn fiscale regelingen voor bedrijven die investeren in duurzame bedrijfsmiddelen. Daarvoor loop ik dan in de middag bijvoorbeeld verschillende offertes door om te kijken of er potentie voor subsidie is en schakel ik veel met klanten. Tussendoor ben ik bezig met het uitzoeken van subsidiekansen voor bestaande klanten of ben ik aan het bellen met nieuwe leads om te kijken of we wat voor hen kunnen betekenen. Een tijdje terug werkte ik voor een groot project waar ik drie weken lang vol mee bezig was. Dat het iedere week anders is maakt het voor mij juist interessant. De ene week moet je wat meer schakelen dan de andere week.”

Wat vind je het leukste aan het werk als Consultant bij Hezelburcht? "Je werkt voor een brede range aan klanten. Van de kleine mkb’er tot de grote corporates. Specifiek voor duurzaamheidsprojecten betekent dat de ene keer een project van de bakker op de hoek die investeert in zonnepanelen en de andere keer een project van een windmolenfabrikant die een windmolenpark gaat realiseren. Die afwisseling maakt het zo interessant. En dat je dat mag doen samen met jonge, ambitieuze collega’s binnen een gestructureerd maar informeel bedrijf maakt het iedere dag weer uitdagend!”

Sustainability

Team Sustainability werkt dagelijks aan projecten die bijdragen aan een schonere en duurzamere wereld. Meer weten over Team Sustainability?

Team Sustainability

Meer collega's

"Je wordt goed opgeleid en krijgt alle hulp die nodig is om de subsidiewereld te leren kennen." 

"Er is veel flexibiliteit en ruimte om jezelf te ontwikkelen op het vlak dat je interessant vindt."

"Je ziet altijd nieuwe dingen: want alles wat nieuw is kom je in deze wereld tegen!" 

"Er zijn regelmatig interessante discussies en gesprekken op de werkvloer. Zo leer je veel van elkaar."